Το επόμενο μεγάλο βήμα στην εκπαίδευση για την κυβερνοασφάλεια στην Ελλάδα, έρχεται μέσα από τη σύμπραξη της Byte με το EC-Council, τον μεγαλύτερο φορέα πιστοποίησης σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από αυτή τη στρατηγική συνεργασία με τη Byte,  το EC-Council θα προσφέρει διαδικτυακά και στη χώρα μας το  Masterclass Certified Ethical Hacker Program το οποίο περιλαμβάνει τις ακόλουθες μαθημάτων:

  • Certified Ethical Hacker Version 10 (CEHv10) .
  • Certified Security Analyst Version 10 (ECSAv10)
  • Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI)

Το πρόγραμμα αποτελεί ένα από τα πιο περιζήτητα πιστοποιητικά ασφάλειας στον κυβερνοχώρο παγκοσμίως και απευθύνεται σε στελέχη που απασχολούνται σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων διαφόρων τομέων και επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις αλλά και τις επαγγελματικές τους προοπτικές και δεξιότητες.

Το Masterclass πρόγραμμα προσφέρει την απαραίτητη θεωρητική γνώση και πρακτική κατάρτιση για τον εντοπισμό, αποτροπή και θωράκιση των οργανισμών για την αντιμετώπιση των απειλών κυβερνοασφάλειας. Οι συμμετέχοντες προετοιμάζονται συστηματικά και σε βάθος ώστε να λάβουν μέρος στις εξετάσεις και να αποκτήσουν την πιστοποίηση Master Certified Ethical Hacker.

Καθώς ο κόσμος, λόγω της πανδημίας, κινείται ολοένα και περισσότερο στο διαδίκτυο και καθώς ο απομακρυσμένος χώρος εργασίας έχει καταστεί η νέα κανονικότητα, ο κυβερνοχώρος γίνεται όλο και πιο ευάλωτος. Η ανάγκη των επιχειρήσεων να προστατεύσουν την υποδομή τους από κυβερνοεπιθέσεις είναι τεράστια, γεγονός που αποδεικνύεται από την καταγεγραμμένη ζήτηση 291.000 εξειδικευμένων επαγγελματιών το 2019. Η ζήτηση αυτή αναμένεται να κινηθεί ανοδικά  ακόμη και μετά την πανδημία.

Ο πρόεδρος της Byte, Σπύρος Βυζάντιος δήλωσε σχετικά: “Με δεδομένο ότι οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται σε αριθμό και εξειδίκευση, οι επιχειρήσεις απαιτούν καταρτισμένους «ηθικούς χάκερ» που να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αναδύονται. Η συνεργασία της Byte με το EC-COUNCIL στο Masterclass Certified Ethical Hacker Program έρχεται να καλύψει το χάσμα δεξιοτήτων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε στελέχη της ελληνικής αγοράς να διεκδικήσουν ανταγωνιστικά πρωταγωνιστικό ρόλο στην επόμενη μέρα της επαγγελματικής τους διαδρομής.»

Σχετικά με το ECCouncil:

Ο σκοπός του EC-Council είναι να οικοδομήσει και να βελτιώσει το επάγγελμα της κυβερνοασφάλειας παγκοσμίως. Βοηθά άτομα, οργανισμούς, εκπαιδευτικούς και κυβερνήσεις να ενισχύσουν τις δεξιότητες του εργατικού τους δυναμικού μέσω της ανάπτυξης και επιμέλειας προγραμμάτων εκπαίδευσης κυβερνοασφάλειας παγκόσμιας κλάσης, παρέχοντας τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις.  Προσφέρει υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας σε όλο τον κόσμο ενώ ανάμεσα σε όσους το εμπιστεύονται είναι 7 από τους Fortune 10, 47 από τους Fortune 100, το NATO, και πάνω από 2000 Πανεπιστήμια, Κολλέγια και Εκπαιδευτικοί οργανισμοί. Τα προγράμματά του  EC-Council εφαρμόζονται σε περισσότερες από 140 χώρες καθορίζοντας το πρότυπο  στην εκπαίδευση της κυβερνοασφάλειας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ