Η Byte ιδρύθηκε το 1983 και σύντομα εξελίχθηκε σε μία από τις σπουδαιότερες και μεγαλύτερες εταιρίες παροχής ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών στην Ελλάδα. Η ηγετική θέση της στην ελληνική αγορά σήμερα είναι αποτέλεσμα συνεχών και με διάρκεια επενδύσεων σε τεχνολογίες αιχμής και επιπλέον σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, που συνοδεύεται με ισχυρές στρατηγικές συνέργειες με κορυφαίες εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς που εξασφαλίζουν στους πελάτες της την πρόσβαση σε προϊόντα, τεχνολογίες και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου ποιότητας που πρωταγωνιστούν διεθνώς.

Στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης της εταιρείας, η Byte κατέχει συμμετοχές σε εταιρίες με ομοειδείς ή συμπληρωματικές δραστηριότητες με στόχο την δημιουργία ενός ομίλου που θα περέχει την πληρέστερη και αποτελεσματικότερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών της εταιρίας εντός και εκτός Ελλάδας.

H σύνθεση του Ομίλου Byte συνοψίζεται ως εξής:


Metrosoft Πληροφορική ΑΒΕΕ
Συμμετοχή της BYTE 100%
NETBYTE CYPRUS LTD (Κύπρος)
Συμμετοχή της BYTE 100%

 

Η δραστηριότητα μας

H Byte σχεδόν από την ίδρυσή της δραστηριοποιείται στην ολοκλήρωση συστημάτων, στην ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού, στην ενοποίηση ετερογενών τεχνολογιών και τη δικτύωση. Πρόσφατα και στην προσφορά υπηρεσιών Ασφάλειας μέσα από την δημιουργία Έμπιστης Τρίτης Οντότητας για έκδοση Ψηφιακών Πιστοποιητικών για Αναγνωρισμένες Ψηφιακές Υπογραφές. Η υψηλή τεχνογνωσία και η πολυετής εμπειρία της εταιρίας σε συνδυασμό με την πρωτοποριακή και καινοτόμο δραστηριοποίησή της σε θέματα e-Business, e-Signature και e-Learning στην σύγχρονη εποχή του διαδικτύου έχουν αναδείξει την Byte ως κορυφαίο εταίρο οργανισμών και επιχειρήσεων που αναζητούν απόλυτα εξειδικευμένες και τεχνολογικά προηγμένες λύσεις για την κάλυψη των αυξημένων απαιτήσεων της λειτουργίας τους στο σύγχρονο περιβάλλον. Προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, η Byte μετατρέπει τις επενδύσεις των πελατών της σε μετρήσιμο επιχειρηματικό αποτέλεσμα.

Η φιλοσοφία μας

Από το 1983 που ιδρύθηκε η Byte, συνεχίζει να υλοποιεί σταθερά την στρατηγική ανάπτυξής της μέσα από την προσφορά υπηρεσιών ποιότητας και υποστήριξης των πελατών της δίνοντας αξία στις συνεργασίες μαζί τους.
Στην Byte συνεχίζουμε την ίδια φιλοσοφία που αποτέλεσε τη βάση για την δημιουργία μιας σύγχρονης τεχνολογικής εταιρίας που βλέπει συνεχώς μπροστά.
Που καινοτομεί, πρωτοπορεί και επενδύει σε νέες υπηρεσίες και λύσεις.
Που στηρίζει την ανάπτυξή της στη γνώση, την έρευνα, τις επιτυχημένες συνεργασίες και την ικανοποίηση των πελατών της.
Που είναι πόλος έλξης στελεχών, παρέχοντας εκπαίδευση και δυνατότητα εξέλιξης σε νέους επιστήμονες και τεχνικούς.
Που ανταποκρίνεται ευέλικτα στις ανάγκες του σήμερα και προσθέτει αξία στη δραστηριότητα των πελατών της, μέσα από καινοτόμες λύσεις και την συνεχή ποιοτική υποστήριξή τους.

Οι εγκαταστάσεις μας

Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 4.000 τ.μ της Byte, είναι παράδειγμα και απόδειξη της πρακτικής εφαρμογής υπερσύγχρονων τεχνολογιών στην σύνθετη, καθημερινή λειτουργία του ψηφιακού επιχειρείν. Η Byte καινοτόμησε και σε αυτό το πεδίο, ενσωματώνοντας και υλοποιώντας την πρώτη πανελλαδική εγκατάσταση IP τηλεφωνικού κέντρου με τεχνολογία για Φωνή, Εικόνα και Δεδομένα.