Νέα Παγκόσμια διάκριση για τη Byte στα WITSA 2019 Global ICT Excellence Awards

 

Η Byte τιμήθηκε με το βραβείο Merit Winner στην κατηγορία “Innovative ehealth Solutions” για το έργο της HΔΙΚΑ ΑΕ “Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας (ΗΦΥ)”.

Η Ένωση εταιρειών “ΟΤΕ AE – Byte Computer ABEE”, υλοποίησαν με πλήρη επιτυχία, για λογαριασμό της ΗΔΙΚΑ, τον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας (ΑΗΦΥ), ο οποίος θα αποτελέσει τον Εθνικό Φάκελο Υγείας. Η λύση αφορά όλους τους κατόχους ΑΜΚΑ και ΑΥΠΑ και αποσκοπεί στην προάσπιση, στην προστασία και στην προαγωγή της υγείας του πληθυσμού. Ο ηλεκτρονικός φάκελος συνοδεύει τον πολίτη στη “διαδρομή του” στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και περιέχει δημογραφικά και επιδημιολογικά στοιχεία, αναλυτικό ιστορικό υγείας, στοιχεία φαρμακευτικής αγωγής, εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί και αποτελέσματα αυτών, αλλά και τα εμβόλια στα οποία έχει υποβληθεί (κυρίως στην περίπτωση των παιδιών).

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Byte Computer ABEE, κύριος Σπύρος Βυζάντιος, δήλωσε ότι: “Ακόμα ένα έργο της Byte τιμάται με παγκόσμια αναγνώριση, αποδεικνύοντας στην πράξη τη συμβολή μας στη διαμόρφωση και στην πρακτική υλοποίηση του ψηφιακού μέλλοντος της Ελλάδας, μέσα από καινοτόμες και τεχνολογικά προηγμένες εφαρμογές που απαντούν στις ανάγκες του σήμερα και μπορούν να υποδεχθούν ευέλικτα και αποτελεσματικά τις ανάγκες του αύριο. Η βράβευση του «Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας» στην κατηγορία Innovative eHealth Solutions των WITSA 2019 Global ICT Excellence Awards μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση, καθώς πρόκειται για μια σύνθετη λύση που αφορά συνολικά στην προάσπιση, στην προστασία και στην προαγωγή της υγείας των πολιτών. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε προστιθέμενη αξία για την οικονομία, την κοινωνία και τη χώρα, όπως κάνουμε με κάθε έργο που αναλαμβάνουμε στην 36χρονη πορεία της εταιρείας μας“.